06- 40 80 62 66 info@smyling.nl

Kleding is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij personal branding. Terwijl kleding een uitstekend middel is om te laten zien wie je bent. Bij het zien van iemand, let je in de eerste instantie op uitstraling, kleding en kleur. Maar liefst 80 % van wat mensen van jouw verhaal onthouden, bestaat uit vorm en stijl. Meer dan genoeg om hier goed aandacht aan te besteden en er je voordeel mee te doen.

Je personal brand kun je beïnvloeden met je uiterlijk en kledingstijl. Denk hierbij aan Jort Kelder met zijn bretels of Humberto Tan, die er altijd zeer verzorgd en stijlvol uitziet.

Hoe kun je met je kledingstijl je personal brand beïnvloeden?

  1. Kies voor kleuren en een stijl die bij jou passen. Door een kleur- en kledingadvies te ondergaan, krijg je inzicht en tips in wat bij jou past en hoe je kleding kunt inzetten om je doelen te bereiken.
  2. Wees consistent in je kledingstijl in de omgeving waarin je je personal brand wilt uitdragen.
  3. Hoe wil je overkomen? En welke kleding past daarbij? Denk hier echt goed over na. Geef je een presentatie voor een grote groep? Let dus goed op je doelgroep.
  4. Durf je te onderscheiden van anderen, dit vergroot je zichtbaarheid.
  5. Investeer in een goede basisgarderobe en goede kwaliteit kleding. Je ziet het verschil. Je kunt beter wat minder kleding van goede kwaliteit hebben, je voelt je er lekkerder in en dat straal je ook uit. Draag ook de juiste maat. Er wordt heel vaak gekozen voor een verkeerde maat, wat je figuur niet ten goede komt. Vaak wordt er door de heren een te groot colbert of pantalon gedragen.

Wanneer je presenteert voor een groep mensen of wanneer je je eigen medewerkers toespreekt, is naast je uitstraling, je boodschap ook erg belangrijk.

Wil jij je publiek kunnen, raken, schaken en vermaken met je boodschap? Misschien is het persoonlijk ontwikkeltraject Sprekend Leiderschap iets voor jou. Zes specialisten op hun vakgebied bieden je gerichte versterking van je authenticiteit en eloquentie, zodat mensen aan je lippen hangen en je op ieder moment makkelijker bereikt wat je wilt of wat er nodig is. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen of kijken op https://www.haagsehoogvliegers.nl/sprekend-leiderschap/

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste kledingstijl voor jou? Neem dan contact met mij op via info@smyling.nl

Stijlvolle groet,

Debbie

#Smyling #personal branding #imago advies #kledingstijl #sprekend leiderschap

fashion-601553_1280