06- 40 80 62 66 info@smyling.nl

SL-banner-Fb-3a-achtergrondfoto

 

In september 2016 en januari 2017 starten we met een 6 en 9 daags persoonlijk ontwikkeltraject ‘Sprekend Leiderschap‘ voor leiders die met gemak hun publiek willen kunnen raken, schaken en vermaken. Zes specialisten op hun vakgebied bieden je gerichte versterking van je authenticiteit en eloquentie, zodat mensen aan je lippen hangen en je op ieder moment makkelijk bewerkstelligt wat je wilt.

Je wilt dat mensen jou onthouden en je uit zichzelf aanbevelen bij anderen.

Een onderdeel van dit persoonlijke ontwikkeltraject Sprekend Leiderschap is Persoonlijke Stijl. Je krijgt advies over je uiterlijke presentatie en leert welke kleuren en kleding echt bij jou passen. Door het dragen van bepaalde kleuren en de juiste kleding kun je namelijk invloed uitoefenen op je omgeving. Wanneer je presenteert op een groot podium of op televisie, zal je bij de keuze van je kleding rekening moeten houden met de belichting en de camera.

De ziel van deze man ligt in zijn kleren, zei Shakespeare al

Stel je voor…je zit te wachten in een drukke conferentiezaal op de volgende spreker. Je hebt er weinig zin in, bij de vorige presentatie vond je het moeilijk om je aandacht erbij te houden. De spreker kwam wat onverzorgd op je over, het viel je op dat zijn haar warrig zat en dat hij een beige pak droeg, waardoor hij wat wegviel op het grote podium. Dan wordt je aandacht getrokken door iemand die op dat moment de zaal binnenloopt. Hij loopt zelfverzekerd, draagt een perfect passend donker pak, een lichtblauw overhemd en een rode stropdas. Hij heeft een verzorgd kapsel en knikt even richting het publiek. Dan loopt hij richting het podium en begint met zijn verhaal. Van begin tot eind blijf je geboeid.

80% van wat mensen van je verhaal onthouden bestaat uit vorm en stijl

In dit voorbeeld zie je dat je presentatie en non-verbale gedragingen grotendeels bepalen hoe je verhaal op het publiek overkomt. Zo ook de kleding die je aantrekt. Als deze niet bij je past of onverzorgd is, dan leidt dit af van de inhoud. Door het dragen van kleuren en kleding die echt bij jou en jouw boodschap passen, zet je een krachtig, zelfverzekerd en betrouwbaar beeld neer.

3 stijltips

  1. Door een donkerblauw pak te combineren met een lichtblauw overhemd en een rode das, straal je vertrouwen en kennis uit.
  2. Kies eens voor een combinatie van grijs met zacht geel: Hiermee maak je een intelligente indruk. Zacht geel staat voor innovatie en creativiteit en zorgt er tevens voor dat je opvalt en men je onthoudt.
  3. Wanneer je spreekt voor de camera lijkt wit een goede kleur, maar besef je dat witte kleding het licht in een studio weerkaatst. Ga liever voor lichtgrijs, beige of offwhite.

Weet hoe je de aandacht van je publiek vasthoudt

Stel je bent qua uiterlijk licht, met weinig contrast, je hebt krullend haar en bent fijngebouwd.  Hierdoor maak je al snel een vriendelijke, rustige en toegankelijke indruk. Maar stel dat je jouw boodschap wilt overdragen aan een kritisch publiek in een grote zaal. Je wilt de aandacht vasthouden, zelfverzekerd overkomen en als de expert op jouw vakgebied gezien worden. Dan komt een juiste kleur- en kledingkeuze om de hoek kijken. Je kunt kleur en kleding namelijk strategisch inzetten. Zo kun je de eigenschappen die jij niet van nature uitstraalt, aanvullen door het kiezen van kleuren en kleding, om zo een goed en totaal beeld te kunnen overdragen, die zowel bij jou als bij de boodschap pas

Ik adviseer je met veel plzeier bij je uiterlijke presentatie. Dit doet ik door het geven van persoonlijk kleuradvies, stijladvies of een compleet imagoadvies. Daarnaast geef ik diverse workshops voor bedrijven op het gebied van zakelijk kleur- & stijlgebruik. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mij via 06-40806266, info@smyling.nl of www.smyling.nl

Stijlvolle groet,

Debbie